PRP terapija-magična moć regeneracije

PRP terapija-magična moć regeneracije
19.11.2023. 10:32

Podsetimo se jedne efektivne medicinske metode koja je uvek u trendu:Plazma terapija-PRP, se godinama primenjuje u dermatologiji, estetskoj medicini, plastičnoj hirurgiji i drugim granama medicine.

Rejuvenacija je atraktivna tema za žene koje žele na neki način sačuvati kvalitet kože i uspore godine - plazma terapija je najprirodniji način da se to i ostvari.

PRP se koristi za stimulaciju rasta kose, kao i za lečenje atrofičnih dermatoza kao što je lichen sclerosus, krauroza, itd. ili da se ublaže stanja kože i sluzokože, koje su posledica hronološkog fiziološkog procesa starenja praćena nizom neprijatnih simptoma. Trombociti oslobađaju faktore rasta sa optimalnom kinetikom i ispoljavaju stimulativno dejstvo, i za razliku od materijala za punjenje, imaju moćan biostimulativni potencijal.

Koncept je aktivacija sinteze mladog kolagena i drugih komponenata ekstracelularnog matriksa koji doprinose regeneraciji kože i kose. U dermisu pomaže i ubrzava obnavljanje tkiva, uticajem na proizvodnju kolagena, diferencijaciju stem ćelija i neoangiogenzu.

Procedura se izvodi sa finim atraumatskim iglama i nije potrebna anestezija. To je mikro-needling, tokom kojeg višestruke punkcije dodatno stimulišu reparativne procese u tkivu. 

Indikacije za PRP:

  • fine i duboke bore na licu i vratu
  • rejuvenacija kože i “osvežavanje” umorne kože lica i vrata
  • difuzni gubitak kose
  • androgena alopecia
  • alopecia areata
  • lečenje pojedinih dermatoza ( lichen sclerosus , balanitis xerotica, itd)

Da li je plazma terapija adekvatna alternativa za Vas? Pitajte Vašeg dermatologa, plastičnog hirurga ili eksperta za estetsku medicinu !
Kao specijalista dermatovenerologije 2015 godine sam se edukovala za primenu PRP i licencirana sam od stane Ministarstva Zdravlja. Od tada se bavim PRP terapijom i do sada, bez ijednog zabeleženog neželjenog efekta kod pacijenata.

Autor: Dr Laura Lasinger, Dermatovenerolog

Zakažite pregled već sada!

Pozovite nas na telefon +381 62 551 595.

Pozovi odmah
Zakažite pregled već sada!
Poliklinika Medic 062551595