PRP tretman - Plazma terapija Subotica

Plazma terapija

Plazma terapija koju primenjujemo u dermatologiji i estetskoj medicini je najprirodniji način regeneracije. Sam lek je u nama, u našoj krvi, u trombocitima, koji pod određenim okolnostima stvaraju faktore rasta. Velike koncentracije trombocita u izdvojenoj plazmi obezbeđuju faktore rasta, koji se ubrizgavaju u delove kože, sluzokože ili kosmatog dela glave pomoću atraumatske igle.
 
Ti ubodi se ponavljaju gusto, brzo, uz ubrizgavanje PRP (platelet rich plasma). Micro- needling (mikro ubadanje iglama) izaziva mini traume i preko niz ćelijskih signalizacija pokreće ss i proces aktiviranje fibriblasta , i proizvodnja kolagena. Procedura dovodi do stimulacije folikula dlaka, stvaranje novih krvnih sudova  i regeneracije u tretiranoj regiji.
 
Ne predlaže se lokalno nanoešenje ni ubrizgavanje lidokaina( anestetika) kako hemijski ne bi umanjili uticaj faktora rasta ili oštetili trombocite. PRP kao brzo izvodljiva, efikasna i bezopasna  tehnika je veoma popularna . Predlaže se osobama nakon 25 godine - ukoliko se radi o rejuvenaciji. Neka dermatološka oboljenja nemaju ograničenje u primeni plazma terapije kod osoba mlađih od 25 godina.
 

PRP tretman

PRP tretman se godinama primenjuje u dermatologiji, estetskoj mediicni, plastičnoj hirurgiji i drugim granama medicine.

PRP tretmani su popularni zbog svoje prirodne osnove, koristeći resurse pacijenta kako bi se postigao željeni estetski ili regenerativni efekat. Osim toga, ovi tretmani često imaju minimalne rizike od alergijskih reakcija ili neželjenih efekata, budući da se koristi pacijentova sopstvena biološka materija.Uz sve to, PRP tretmani se često koriste u različitim oblastima medicine, od dermatologije do ortopedije, zbog svoje sposobnosti da podstaknu regeneraciju tkiva. Ova sveobuhvatna primena čini PRP tretmane važnim sredstvom u postizanju prirodnih i dugotrajnih rezultata u mnogim aspektima estetske i regenerativne medicine.

Indikacije za PRP tretman

  • fine i duboke bore
  • rejuvenacija kože i “osvežavanje” umorne kože lica i vrata
  • difuzni gubitak kose
  • androgena alopecia
  • alopecia areata
  • lečenje pojedinih dermatoza ( lichen sclerosus , balanitis xerotica, itd) 

PRP tretman lica i kose u Subotici

Profesionalni tretmani lica i kose PRP (plazma obogaćena trombocitima) predstavljaju sve popularniji pristup u oblasti estetske medicine i nege kose. Ovi inovativni tretmani koriste pacijentovu sopstvenu krv kako bi podstakli regeneraciju kože i folikula dlake, pružajući tako sveobuhvatnu podršku lepoti i zdravlju.

Tokom PRP tretmana za lice, krv se prikuplja, a zatim se plazma bogata trombocitima izdvaja i aplicira na kožu. Ovaj proces podstiče proizvodnju kolagena, poboljšava teksturu kože, smanjuje bore i doprinosi svežijem i mlađem izgledu. PRP tretmani za lice često su odabrani za rešavanje problema starenja kože, ožiljaka i hiperpigmentacije.

U isto vreme, tretmani PRP za kosu primenjuju se kako bi se suzbilo opadanje kose i poboljšalo zdravlje skalpa. Krv se takođe prikuplja, a plazma obogaćena trombocitima nanosi na teme, stimulišući rast kose, jačajući folikule i doprinoseći opštem zdravlju kose. Ovi tretmani su posebno popularni jer koriste prirodne resurse pacijenta, smanjujući rizik od alergijskih reakcija ili neželjenih efekata.

Integracija PRP tretmana za lice i kosu pruža holistički pristup nezi, doprinoseći očuvanju lepote, mladolikosti i zdravlja kako lica, tako i kose. Redovno sprovođenje ovih tretmana može rezultirati postizanjem harmoničnog i sjajnog izgleda, naglašavajući prirodnu lepotu pacijenta.

Poliklinika Medic pruža visokokvalitetne PRP tretmane u Subotici, koristeći sopstvenu krv pacijenata kako bi podstakla regeneraciju kože i kose. Stručni tim ove klinike posvećen je pružanju efikasnih i personalizovanih PRP tretmana, doprinoseći očuvanju lepote i zdravlja pacijenata.

Zakažite pregled već sada!

Pozovite nas na telefon +381 62 551 595.

Pozovi odmah
Zakažite pregled već sada!
Poliklinika Medic 062551595