Vulvovaginalna atrofija različite etiologije - Postoji li opcija za lečenje?

Vulvovaginalna atrofija različite etiologije - Postoji li opcija za lečenje?
12.10.2023. 07:09

Jedan od najprirodnijih načina za lečenje intimne sluznice. Siguran i jednostavan način za ublažavanje ovih simtoma je terapija trombocitima Bogatom plazmom.Više od jedne decenije ove metode se uspešno koriste u lečenju vaginalne suvoće i dispareunije, bez obzira na to da li je uzrokovana menopauzom, uzrokovana hormonskim poremećajima, ginekološkom operacijom ili zbog dijagnoze lihen sclerosuss vulve ili lichen atrophicus.

Summa summarum -Zadržimo najprirodniji mogući način da se obezbede optimalne okolnosti za žive ćelije da regenerišu faktorima rasta tkivo u koje se direktno ubrizgavaju.PRP terapija je vid autologne transplantacije, slična autohemoterapiji, ali efikasnija.Nauka medicine prihvata oblast regenerativne medicine kao integrisanu oblast. To je izuzetan princip, na osnovu kojeg doktor u određenim slučajevima može veoma uspešno i bezbedno da leči svoje pacijente.Zapamtite da Vaša plazma može biti Vaš put ka oporavku!

Bez nuspojava, bez potrebe za anesteziranjem analgosedacijom, bez bilo kakvog oštećenja tkiva ,pomoću intervencije koja se izvede za tren oka.Nakon procedure se pacijent vraća svojim uobičajenim obavezama.

Ukoliko osetite bilo kakvu vrstu nelagodnosti, upornu suvoću, bol intimne regije, poverite se svom lekari – mogao bi Vam zaista mnogo pomoći! Pregled dermatologa i PRP terapiju može doneti boljitak za Vas!

Sve žene, pacijentkinje kojima je sprovedena PRP Terapija, potvrdie su ublažavanje upornih simptoma vaginalne suvoće i dispareunije. Kliničkim pregledom je evidentirano poboljšanje hidratacije i integriteta vaginalnog epitela.Nisu prijavljene nuspojave.Čini se da je PRP obećavajuća metoda za poboljšanje kvaliteta tkiva i hidratacije vaginalne sluznice koja je narušene strukture u sklopu vulvovaginalne suvoće u menopauzi i indukovanoj menopauzi ili sličnih stanje druge geneze.

Autor: Dr Laura Lasinger, Dermatovenerolog, Subotica

Zakažite pregled već sada!

Pozovite nas na telefon +381 62 551 595.

Pozovi odmah
Zakažite pregled već sada!
Poliklinika Medic 062551595