Raditotalasna hirurgija | Uklanjanje bradavica, polnih bradavica, papiloma | Subotica

Šta je radiotalasna hirurgija?

Radiotalasna hirurgija je metoda koji koristi struju frekvencije 4 MHz za odstranjivane benignih tumora na koži dijametra 5 mm (maksimalno do 7mm). Prednost ove savremene aparature se sagleda u tome da je aktivna elektroda preciznija u odnosu na skalpel, kao i u poređenju sa aplikatorom tešnog azota. Krvarenje pri sečenju je minimalno ili ni nema krvarenja.

Zona oštećenja okolnog tkiva znatno uža nego kod LASER-a /koji se koristi za površinske intervencije/ ili elektrokautera. Intervencija je jednostavna, izvodi se u lokalnoj anesteziji (u vecini slucajeva) te je sama procedura bezbolna.

Ukoliko se radi o velikom broju promena, nekada je potrebno u dogovoru sa operaterom uraditi zahvat u dva akta. U zavisnosti od veličine i lokalizacije odstranjenog dela tkiva, za 7 do 10 dana prirodnim procesom stvara se ožiljak koji će biti estetski vrlo prihvatljiv.

Radiotalasi nalaze svoju primenu u hirurškim granama, ORL, oftalmologiji, ginekologiji,urologiji i dermatohirurgiji.

Koje su prednosti radiotalsne hirurgije?

- radiotalasi u rukama iskusnog stručnjaka ne dovode nikad do oštećenje okolnog tkiva, ne dovode do pojave plikova, nekroze kao što to može da se desi kod primen tečnog azota

- radiotalasima se sme odstranjivati proena bilo koje lokalizacije na koži i sluzokoži - nasuprot tečnom azotu koji se nikako ne sme primeniti u blizini oka, na licu, ili genitalijama

-radiotalasna hirurgija se izvodi kod promena u lokalnoj anesteziji lidokainom ili anestezinskom kremom. Sitni papilomi na vratu ili multiple sintne keratoze ne iziskuju anesteziranje

-radiotelasi su najpreciznija i savremena pracedura u dermatologiji za otklanjanje dobroćudnih promena na koži, papiloma, hemangioma i drugih.

Koje se promene mogu i trebaju odstraniti?

Svaka nova tvorevina na koži koja prvobitno nije postojala a ima tandenciju rasta ,razmnožavanja ili menjanja boje ,krvari ili boli svakako se mora kontrolisati kod specijaliste dermatovenerologa. Procenu o vrsti , tipu tumora na koži prepustitie stručnjaku i ne treba isčekivati da ona sama nestane jer se sa time odlaže postavljanje dijagnoze.

Najčešće izrasline sa kojima se srećemo su:

  • virusne bradavice (verruca vulgaris) i mogu se pojaviti na bilo kojem delu tela(šake,stopalo,trup,vrat,lice).
  • na polnoj regiji one se nazivaju kondilomima (Condylomata accuminata).
  • nisu retke kod dece pa ni kod odraslih moluske (Mollusca contagiosa) koje su bubuljicama slična kupolasta izdignuća sa beličastim centrom,
  • viseći fibromi sa javljanjem u velikom broju na vratu i u pazušnim jamama, solarne i seboroične keratoze na licu i telu, mali hemangiomi (crveni benigni tumori poreklom od krvnih sudova),
  • neke vrste mladeža, retencione lojne ciste.

Uklanjanje bradavica, polnih bradavica, papiloma

Uklanjanje bradavica

Uklanjanje bradavica radiotalasnom hirurgijom predstavlja modernu i efikasnu metodu koja se sve više primenjuje u dermatološkoj praksi. Ovaj neinvazivni pristup koristi visokofrekventne radiotalase kako bi precizno i bezbolno uklonio bradavice. Tokom ovog postupka, radiotalasi se usmeravaju na zahvaćeno područje, uzrokujući njihovo koagulaciju i postepeno uklanjanje.

Jedna od glavnih prednosti radiotalasne hirurgije u uklanjanju bradavica je minimalno oštećenje okolnog zdravog tkiva, što rezultira bržim procesom zarastanja i smanjenim rizikom od ožiljaka. Ova tehnika je posebno efikasna za različite vrste bradavica, uključujući verruke, papilome i druge promene na koži. Pacijenti često cene brzinu i jednostavnost ovog postupka, kao i mogućnost da se vrate normalnim aktivnostima ubrzo nakon tretmana.

Polne bradavice

Uklanjanje polnih bradavica radiotalasnom hirurgijom predstavlja delikatan i efikasan pristup u rešavanju ovog problema. Ova neinvazivna metoda koristi visokofrekventne radiotalase kako bi precizno uklonila polne bradavice, pritom minimalno oštećujući okolno tkivo. Ovaj postupak je posebno važan jer polne bradavice često zahtevaju pažljiv pristup zbog njihove lokacije i osetljivosti područja.

Radiotalasna hirurgija omogućava preciznu kontrolu dubine delovanja, što doprinosi smanjenju rizika od ožiljaka i ubrzava proces zarastanja. Ova metoda se često preferira zbog svoje minimalne invazivnosti, brzog oporavka i efikasnosti u uklanjanju polnih bradavica. Pacijenti cene i činjenicu da radiotalasna hirurgija pruža mogućnost tretiranja pojedinačnih bradavica, što je važno u lečenju genitalnih promena.

Uklanjanje papiloma

Uklanjanje papiloma je postupak koji se često sprovodi u dermatološkim praksama kako bi se eliminsale nepoželjne izrasline na koži. Postoje različite metode za uklanjanje papiloma, a odabir zavisi od veličine, lokacije i vrste papiloma. Jedna od često primenjivanih metoda je korišćenje visokofrekventnih radiotalasa, koji precizno i bezbolno uklanjaju papilome.

Zašto da se odlučite za radiotalasnu hirurgiju?

Radiotalasna hirurgija predstavlja inovativnu metodu u oblasti medicinske i estetske hirurgije, pružajući niz značajnih prednosti u odnosu na tradicionalne tehnike. Ova tehnika koristi visokofrekventne radiotalase kako bi precizno sečenje tkiva ili uklanjanje neželjenih promena na koži. Jedna od ključnih prednosti radiotalasne hirurgije je minimalna invazivnost, što znači manje oštećenja okolnog zdravog tkiva. Ovo rezultira bržim procesom zarastanja, manjim rizikom od komplikacija i smanjenim periodom oporavka za pacijenta.

Poliklinika Medic pruža vrhunske usluge radiotalasne hirurgije u Subotici. Kroz korišćenje ove inovativne tehnike, stručni tim Poliklinike Medic omogućava pacijentima precizne i minimalno invazivne hirurške zahvate s naglaskom na brzom oporavku i estetski zadovoljavajućim rezultatima. Poliklinika Medic u Subotici pruža stručne usluge uklanjanja bradavica, polnih bradavica i papiloma radiotalasnom hirurgijom, koristeći najsavremeniju opremu i stručan pristup kako bi pacijentima obezbedila bezbedan i efikasan tretman. Ova inovativna metoda predstavlja sve popularniji izbor među pacijentima koji žele brzo, bezbolno i efikasno rešenje za svoje dermatološke probleme.

 

Zakažite pregled već sada!

Pozovite nas na telefon +381 62 551 595.

Pozovi odmah
Zakažite pregled već sada!
Poliklinika Medic 062551595