Dr Lehel Buranj

Dr Lehel Buranj Specijalista opšte hirurgije Subotica

Specijalista opšte hirurgije Subotica


Osnovnu i srednju školu je završio u Novom Sadu.

2003. godine je upisao studije Opšte medicine na Medicniskom Fakulteteu u Novom Sadu, gde je u aprilu 2010. Diplomirao sa prosečnom ocenom 9,3.

Već  tokom studija se aktivno intereseovao za hirurgiju. 2007 g. je bio na letnjoj praksi u Moskvi  (Akademija Sečnov) a 2008. g. na jednomesečnoj razmeni studenata u Japanu. 

Nakon studija je pripravnik Zdravstvenog Centra Senta, nakon čega se zapošljava u Domu Zdravlja u Senti  gde odrađuje još tada obaveznih dve godine kao lekar opšte prakse uglavnom u okolnim selima. Na ovaj način stiče važna iskustva iz oblasti primarne zdravstvene zaštite kao i u izgradnji korektnog odnosa sa pacijentima.

Od 2013. g. se zapošljava u opštoj Bolnici Senta, na Hirurškom odeljenju i započinje svoju specijalizaciju iz opšte hirurgije.  Hirurški stručni ispit polaže u aprilu 2018. g.sa odličnom ocenom.

Kao lekar specijalista se sve više bavi minimalno invazivnom hirurgijom  (laparoskopija) što ima veliku tradiciju u bolnici u Senti.

Nakon početnih laparoskopskih operacija žučne kese u svakodnevnu praksu ulaze i laparoskopske operacije preposnkih i pupčanih kila kao i kila prednjeg trbušnog zida.

Osim kila bavi se i korekcijom dijastaze trbušnog mišića  (najčešće nakon porođaja) i odstranjivanjem viška kože iz jednog horizontalnog reza, tzv. abdominoplastika.

Bio je aktivni učesnik LAPSERB projekta od strane Ministarstva zdravlja R. Srbije gde se upoznaje sa laparoskopskom operacijom debelog creva a nakon toga učestvuje na međunardonim usavršavanjima u Lisabonu (Portugalija) i Ankari (Turska) i na taj način lapasoskopska operacija karcinoma debelog creva i rektuma postaje  rutinski zahvat.

Kada je reč o urgentnoj hirurgiji takođe se trudi na minimalno invazivni pristup, tu možemo navesti operacije slepog creva, čira na želucu, perforisanog divertikuluma, uklještenih kila. Ova iskustva je 2023.g. prikazao i na najvećem nacionalnom kongresu  laparoskopske hirurgije u Beogradu i dobio brojne pohvale.

Kao učesnik velikog proktološkog sastanka (Budapest Proctology Meeting 2023) gde je bilo učesnika iz čak 27 zemalja se upoznao i sa svim savremenim aspektima proktologije.

Sa godišnje urađenih skoro 300 operacija (višestruko iznad republičkog proseka) obezbeđeno je  održavanje manuelnih veština na visokom nivou i kontinuirani razvoj.

Kao lekar trudi se da bude dostupan svojim pacijentima, da izgradi korektan odnos poverenja i da u saglasnosti sa modernim trendovima na najmanje invazivan način leči/operiše  pacijente.

Čvrsto je ubeđen da je zadovoljan pacijent najbolja „reklama“!

Zakažite pregled već sada!

Pozovite nas na telefon +381 62 551 595.

Pozovi odmah
Zakažite pregled već sada!
Poliklinika Medic 062551595